ကၽြန္ေတာ့္ရဲ႕ ဖုန္းတစ္လံုး လြန္ခဲ့တဲ့ သံုးလေလာက္တုန္းက ေပ်ာက္သြားခဲ့ဖူးပါတယ္။ YBS ကားစေပၚခါစ ခါးပိုက္ႏႈိက္ေတြ အရမ္းေသာင္းက်န္းေနခ်ိန္မွာ ေစ်းဦးအေဖာက္ခံလုိက္ရတာပါ။

ကၽြန္ေတာ္ေျပာခ်င္တာက ဖုန္းဒါမွမဟုတ္၊ တက္ဘလက္၊ လက္ပ္ေတာ့ စတဲ့ ပစၥည္းေတြ ေပ်ာက္ရွသြားတဲ့အခါမွာ ကုိယ္ကလည္း ဖုန္း Patten Lock / Screen Lock ဘာမွမခံထားဘူးဆုိရင္ အထဲက အထူးသျဖင့္ Personal Data ေတြပါဝင္ေနတဲ့ Facebook နဲ႔ Messenger စတဲ့ ေတြဟာ အႏၱရာယ္ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကၽြန္ေတာ္က ဖုန္းေပ်ာက္သြားတဲ့အခါ ဖုန္းထဲက Facebook နဲ႔ Messenger ကုိ Logout လွမ္းလုပ္တဲ့ နည္းလမ္းကုိ ျပသေပးမွာပါ။ လြယ္လြယ္ေလးပဲမို႔လုိ႔ စမ္းသပ္ၿပီး လုပ္ၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး အေျခခံအားျဖင့္လုိအပ္တာက အင္တာနက္ ကြန္နက္ရွင္ရွိတဲ့ လက္ပ္ေတာ့ ဒါမွမဟုတ္၊ Desktop တစ္ခုခုပါ။ အထဲက Browser ထဲကို facebook.com နဲ႔ Login ဝင္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဝင္ၿပီးသြားၿပီဆုိရင္ေတာ့ ညာဘက္အေပၚနားက ေအာက္စိုက္မွ်ားေလးကို ကလစ္လုပ္လုိက္ပါ။ အထဲက Settings ထဲကုိ ဝင္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေအာက္ကပံုအတုိင္းပါပဲ။

ၿပီးရင္ေတာ့ Security and Login ဆုိတဲ့ ဒုတိယေျမာက္ Tab ထဲကုိ ဝင္လုိက္ပါ။

အထဲက Where you’re logged in ဆိုတဲ့အထဲကို More လုပ္လုိက္ရင္ ယခုသင္သံုးေနတဲ့ Device နဲ႔ ယခင္သံုးခဲ့တဲ့ ဖုန္းအမ်ိဳးအစား၊ တည္ေနရာ အေသးစိတ္ေတြကုိ ေဖာ္ျပထားတာကုိ ေတြ႔ရမွာပါ။

Active Now ဆုိတာက အခုဝင္ထားတဲ့ ကြန္ပ်ဴတာျဖစ္ၿပီး ေအာက္ဖက္ကေတာ့ ေပ်ာက္သြားတဲ့ ပစၥည္းပါ။

ေဘးနားက အစက္သံုးစက္ Menu ကုိ ကလစ္လုပ္ၿပီး Log Out ႏွိပ္လုိက္တာနဲ႔ အဲ့ဒီ Tab ေပ်ာက္သြားမွာပါ။

အဲ့ဒါက Log Out လုပ္လိုက္ၿပီဆိုတဲ့ သေဘာပါပဲ။ ေအာက္က ႏွစ္ခုကလဲ ဝင္ထားတာပဲ မုိ႔လုိ႔ႏွစ္ခုလံုးကိုလည္း  အေပၚကအတုိင္း Menu ကုိႏွိပ္ၿပီး Log Out လုပ္လုိက္ပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ့ အခုဝင္ထားတဲ့ အေကာင့္ကလြဲလုိ႔ က်န္တာေတြကုိေတြ႔ရေတာ့မွာ မဟုတ္ပါဘူး။

ပုိစိတ္ခ်ရေအာင္ ေအာက္က Login Section မွာ Change password ကုိႏွိပ္ၿပီး Password ကုိေျပာင္းလုိက္ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ့ သင့္ဖုန္းမွာပါသြားတဲ့ Facebook နဲ႔ Messenger အတြက္ စိ္တ္ခ်လက္ခ် ထားလုိက္လုိ႔ရပါၿပီ။ ခုဏကလုိ Log Out လုပ္လုိက္တဲ့အတြက္ ဖုန္းကုိ ရသြားတဲ့သူတစ္ေယာက္ေယာက္က Facebook / Messenger ကုိဝင္လုိက္တာနဲ႔ ဒီအတုိင္းျမင္ရၿပီး Logout ျဖစ္သြားမွာပါ။

ၿပီးရင္ ေပ်ာက္သြားတဲ့ဖုန္းထဲက SIM ကဒ္နဲ႔ Facebook နဲ႔ ခ်ိတ္ထားတယ္ဆုိရင္ SIM ထဲကုိ Message ေတြ၊ Noti မပုိ႔ေတာ့ေအာင္ ေနာက္ဖုန္းနံပါတ္အသစ္တစ္လံုးနဲ႔ အစားထုိးတဲ့နည္းကို ျပသေပးမွာပါ။

ခုနက Security and login ရွိေနတဲ့ Tab ထဲက Mobile ဆုိတဲ့ Tab ထဲကုိ ဝင္လုိက္ပါ။ အထဲမွာ ထည့္သြင္းထားတဲ့ (ေပ်ာက္သြားတဲ့နံပါတ္) ကုိ ျပသေပးထားမွာပါ။ ေဘးနားကုိ Remove ကုိ ကလစ္လုပ္လုိက္ပါ။ Confirm ေတာင္းရင္ Remove Phone ကုိႏွိပ္လုိက္ပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ့ သင့္ဖုန္းကုိ ဖယ္ရွားသြားမွာျဖစ္ၿပီး ေအာက္နားက + Add another mobile phone number ကုိႏွိပ္ၿပီး ေနာက္ထပ္ဖုန္းနံပါတ္တစ္ခုကုိ ထည့္သြင္းေပးရမွာပါ။

ေအာက္က Text Messaging က Edit ကုိႏွိပ္ၿပီး ဖုန္းနံပါတ္ကုိ ထပ္ေျပာင္းလုိက္ပါဦး။

အုိေက။ ဒါဆုိရင္ေတာ့ သင့္ေပ်ာက္သြားတဲ့ ဖုန္းထဲမွာ ပါဝင္သြားတဲ့ Facebook က လံုးဝ စိတ္ခ်လံုျခံဳသြားရပါၿပီ။ ေနာက္မၾကာခင္မွာလည္း ေပ်ာက္သြားတဲ့ဖုန္းထဲက Gmail နဲ႔ သက္ဆုိင္တဲ့အခ်က္လက္ေတြ၊ အေကာင့္ေတြဖယ္ရွားပံုကုိ ထပ္မံတင္ဆက္ေပးသြားပါမယ္။ ေစာင့္ေမွ်ာ္အားေပးၾကပါဦး။

Article ကုိႀကိဳက္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ Like and Share လုပ္သြားႏုိင္ပါတယ္။ ??

Joker (Akhayar)