Facebook Account ကို Deactivate ျပဳလုပ္တာမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ Account ကို အျပီးပုိင္ဖ်က္ပစ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ခ်က္ခ်င္းျပဳလုပ္လုိ႔မရဘဲ အခ်ိန္ေစာင့္ဆုိင္းရတာကို သိၾကမွာပါ။ အခုအခ်ိန္မွာေတာ့ Facebook ကေန အဆိုပါ ေစာင့္ဆိုင္းရတဲ့အခ်ိန္ကိုေျပာင္းလဲလုိက္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

Facebook

ယခင္တုန္းက Facebook Account ကို Delete ျပဳလုပ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ အခ်ိန္ ၁၄ ရက္ေစာင့္ဆုိင္းရေပမယ့္ အခုအခ်ိန္မွာေတာ့ အဆိုပါ အခ်ိန္ကို ထပ္မံတုိးျမွင့္လုိက္ျပီး ရက္ ၃၀ အထိ ေစာင့္ဆုိင္းရေတာ့မွာျဖစ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအတြက္ တကယ္လုိ႔ ကိုယ့္ Facebook Account ကို Delete ျပဳလုပ္ျပီးမွ ျပန္ျပီး Restore ျပန္လုပ္ခ်င္တယ္ဆုိရင္ ရက္ ၃၀ အထိ အခ်ိန္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ Facebook ရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္အရေတာ့ အသံုးျပဳသူအေတာ္မ်ားမ်ားက ၁၄ ရက္ၾကာျပီးမွ Facebook Account ကို ျပန္လည္ဝင္ေရာက္ဖုိ႔ ၾကိဳးစားေနၾကတာေၾကာင့္ အခုလုိမ်ိဳး အခ်ိန္ကိုတုိးေပးလုိက္တာျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

အခုလုိမ်ိဳး ေစာင့္ဆုိင္းရတဲ့အခ်ိန္ကို တုိးျမွင့္လုိက္တာက Facebook Account ကို Delete လုပ္မယ္ဆုိရင္လည္း ကုိယ့္ရဲ႕ Data ေတြအျပီးတုိင္ပ်က္သြားဖုိ႔အတြက္ ေစာင့္ဆုိင္းရတဲ့အခ်ိန္ကပိုျပီးမ်ားျပားလာတာလည္းျဖစ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအတြက္ ကိုယ့္ရဲ႕ Data ေတြကို လံုးဝဖ်က္သိမ္းခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္ အခ်ိန္ပိုျပီးေစာင့္ဆိုင္းရေတာ့မွာပါ။

Facebook

ဒါမွမဟုတ္ Facebook ကေန ခဏေလာက္အနားေပးခ်င္တယ္ဆိုတဲ့သူေတြအတြက္လည္း အခု ရက္ ၃၀ ေစာင့္ဆိုင္းရမွာျဖစ္တဲ့အတြက္ တစ္လေလာက္ Facebook ကို Delete လုပ္ျပီးမွ ျပန္ဝင္ေရာက္လုိ႔ရမွာပါ။

Ref : The Verge